diumenge, 3 de març de 2013

El Pla de la Calma

 El Pla de la Calma, Massís del Montseny, Vallés Oriental, Catalunya.

El Pla de la Calma és un altiplà que s'alça entre la vall del Congost i el massis del Montseny, cosa que fà que les valls del Gongost i la de la Tordera quedin unides per aquesta unitat geogràfica.
Aquest altiplà està format en la seva part geològica, per roques sedimentaries compactades dipositades durant les eres Mesozoica i Cenozoica, fà uns 300 milions d'anys. La roca més característica son els gressos vermellosos.
El clima es caracteritza per forts contrastos diaris, entre el dia i la nit, i per els estacionals, amb neu i glaçades a l'hivern i fortes temperatures a l'estiu. Tot aixó comporta un clima més d'alta muntanya i per tant els arbres tenen dificultat per desemvoluparse, i l'aspecte general de tot l'altiplà sigui de matolls i herbes amb un paisatge obert de landes i prats. La ginesta és un dels matolls amb més presència. L'activitat humana encara a aguditzat aquest paisatge amb una activitat ramadera força important.
El Puig del Tagamanent, 1055 mts. és la porta d'entrada per la seva part occidental al Pla de la Calma, pujant des de la vall del Congost.

El Pla de la Calma està atravessat per el GR-5 el qual fà que de punta a punta sigui un passeig matinal força interessant, ja que el seu recorregut ens dona una visió magnífica de la vall del Congost i del massis del Montseny.
Les alçades més importants d'aquest conjunt geogràfic son: El Puig Drau, 1.344 mts., El Turó del Sui, 1.318 mts., El Turó del Pi Novell, 1.185 mts., El Turó de Samont, 1.272 mts. 


Publica un comentari a l'entrada