dijous, 15 d’agost de 2013

Estanys de la Pera

El Perafita, 2.753 mts., presidint l'estany inferior de la Pera, Cerdanya.

Els estanys de la Pera es troben situats a la part Occidental de la Baixa Cerdanya, a la capçalera del circ que formen la Serra d'Airosa, el Pic de Monturull, Pic de Perafita i la Serra de Sirvent. Aquest circ fà frontera amb el principat d'Andorra.
L'imatge d'aquest circ és tipicament alpina, amb els boscos de pi negre majoritariament i essent el granit la roca predominant. Abundants corriols d'aigua travessen el bosc provinents dels alliberadors naturals dels llacs, alimentant el riu Molí, en la part baixa de la vall. La part superior dels llacs està composada per les praderies característiques dels altiplans alpins.
Els cims però, no tenen les caracteristíques dels pics de la zona axial, ja que son de formes arrodonides i d'una altitud inferior, denotant l'erosió per les geleres quaternaries, ja desaparegudes de la zona.
Els cims son granitics, menys el Pic de Monturull que està format per esquistos vermellossos.
Les alçades dels cims no arriben als 2.900 mts, però no per aixó deixen de ser pics menys importants: El Pic de Monturull ( 2.761 mts.), Pic de Perafita ( 2.752 mts.), Pic de Sirvent ( 2.748 mts.), Pic dels Estanyons ( 2.834 mts.), des de els quals es tenen bones panoràmiques.
Aquesta petita zona lacustre és molt accessible per a tothom, ja que no presenta cap dificultat, llevat de passar els petits corriols d'aigüa que ens troben en el camí de pujada fins els llacs.
L'ascensió al cims del Perafita i Monturull tampoc presenten gaires dificultats, sempre en condicions estiuenques, per a persones acostumades a fer activitat de muntanya amb regularitat, llevat del tram de cresta del Perafita al Monturull, passat el coll de Claror en l'ascensió al Monturull, en alguns passos ens haurem d'ajudar amb les mans.

Publica un comentari a l'entrada